Stucco Italiano logo

Tadelakt

Utforska tadelakt – en traditionell marockansk väggbeklädnad som gör ditt hem eller arbetsplats extra elegant! Experterna Stuckbema erbjuder guidning och hjälper er att skapa den perfekta ytan för just er!

Vad är Tadelakt?

Tadelakt är en traditionell marockansk väggbeklädnad som har sitt ursprung i Marrakechregionen. Under århundradena har den använts för att skapa vackra och hållbara ytor i exempelvis hamamer (marockanska ångbad) och riads (traditionella marockanska hus). Materialet har återupptäckts i väst och nått stor popularitet i modern tid. Idag är tadelakt vida uppskattad för sin hållbarhet och estetiskt tilltalande utseende. Tankarna för osökt till exotiska platser.

Ytan på tadelakt är slät och ger en mjuk känsla vid kontakt. Det silkesblanka materialet ger en behaglig återspegling av ljuset mot den. Livligheten i kontrasten mellan färgerna avgörs v hantverkarens handlag. Som material är tadelakt mycket slitstark. Denna särskilda typ av puts är vattenavvisande och kan betraktas som en natursten vad gäller vattentålighet överlag.

Färgmöjligheter med tadelakt

Materialet är naturligt varm-vitt och kan färgsättas med hjälp av Stuckbemas smarta färgsystem. Detta gör att du som kund helt kan anpassa ytan efter dina önskemål och anpassad efter den lokal du vill förgylla med tadelakt. Du ges utmärkta möjligheter att skapa en perfekta färgnyans för specifika projekt. Med hjälp av våra hantverkares stora expertis kan du åstadkomma en levande kontrast mellan färgerna och – på så sätt – skapa en unik och personlig atmosfär.

Varför välja Stuckbema för dina tadelakt-projekt?

Stuckbema är det självklara valet för den här typen av projekt. Det finns flera skäl till detta, och vår stora expertis på området är en viktig komponent. Våra hantverkare besitter nämligen gedigen kunskap och sällsynt lång erfarenhet av att arbeta med tadelakt. Denna expertis gör att vi kan säkerställa att alla projekt uppnår bästa möjliga resultat.

På Stuckbema använder oss dessutom av de bästa råmaterialen och de senaste teknikerna. Detta för att kunna erbjuda våra kunder tadelakt-ytor av yttersta världsklass och högsta hållbarhet och kvalitet. Vi tar oss ann alla projekt på ett unikt sätt och skräddarsyr materialet utefter kundens specifika önskemål, behov och krav. 

Användningsområden för Tadelakt

Tadelakt kan användas på en rad olika ytor och i olika miljöer – från badrum och kök till offentliga utrymmen som restauranger och hotell. Dess vattenavvisande natur gör den särskilt populär och lämplig för våtutrymmen. Detta samtidigt som dess förmåga att ”andas” skapar en behaglig atmosfär många olika typer av rum. Tadelakt bidrar till en elegant och sofistikerad miljö, alldeles oavsett vilken miljö den smyckar ut.

Tadelakt: Ett underhållsfritt material

En av de största fördelarna med Tadelakt är dess långa livslängd och minimala underhållskrav. Materialet är mycket slitstarkt och tål såväl värme som kyla. Dess naturliga motståndskraft mot fukt gör att den inte kräver något tekniskt underhåll. Ytan kan stå pall för yttre påverkan i över 100 års tid, vilket gör att den kan njutas av utan krav på dyrt och tidskrävande underhåll.

Vill du veta mer om tadelakt och hur Stuckbema kan hjälpa dig?

Hör av dig till oss via telefon eller mail redan idag!

0709-76 73 59

daniel.hillman@stuckbema.se

Byrå och vägg klädd i Tadelakt

Referensbilder